Kokoomuksen mepit tärkeisiin tehtäviin europarlamentissa
Julkaistu:
Kokoomuksen mepit saivat merkittäviä vastuutehtäviä. Kuvassa vasemmalta Henna Virkkunen, Pekka Toveri, Mika Aaltola ja Aura Salla.
Kokoomuksen kesäkuussa valitut neljä eurokansanedustajaa eli ”meppiä” ovat nousemassa tärkeisiin tehtäviin europarlamentin valiokunnissa ja valtuuskunnissa.
Euroopan parlamentin valiokuntanimitykset saivat lopullisen sinettinsä perjantaina täysistunnossa.
Kaikki nimitykset toteutuivat kokoomuksen eurooppalaisen puolueen Euroopan kansanpuolueen esitysten mukaisesti.
Henna Virkkunen jatkaa työtään teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan (ITRE) jäsenenä. Lisäksi hän jatkaa jäsenenä tasa-arvovaliokunnassa (FEMM) sekä varajäsenenä budjettivaliokunnassa (BUDG) ja ympäristövaliokunnassa (ENVI).
Aura Salla nimitettiin talous- ja raha-asioiden valiokunnan (ECON) jäseneksi sekä sisämarkkinavaliokunnan (IMCO) varajäseneksi.
Mika Aaltola aloittaa työt ulkoasiainvaliokunnan (AFET) jäsenenä sekä kansainvälisen kaupan valiokunnan (INTA) varajäsenenä.
Pekka Toveri on nimitetty jäseneksi maatalousvaliokuntaan (AGRI) sekä varajäseneksi turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokuntaan (SEDE), ulkoasiainvaliokuntaan (AFET), ja kansalaisoikeuksien valiokuntaan (LIBE).
Euroopan parlamentin poliittinen ja lainsäädäntötyö on 20 pysyvän valiokunnan ja kolmen alivaliokunnan vastuulla. Valiokunnat valmistelevat parlamentin kannat muun muassa uusista lainsäädäntöehdotuksista.
– Työmme arvostus ja kokoomuksen vaalivoitto näkyy siinä, että saimme mitä pyysimme myös ryhmämme halutuimmista valiokunnista, kokoomusdelegaation puheenjohtaja Henna Virkkunen sanoo.
Valtuuskuntapaikat vahvistetaan syyskuussa
Euroopan parlamentin valtuuskuntien vastuutehtäviin on esitetty kokoomuksen mepeistä Pekka Toveria ja Mika Aaltolaa. Toveria esitetään Ukraina-valtuuskunnan puheenjohtajaksi ja Mika Aaltolaa varapuheenjohtajaksi Iso-Britannia -valtuuskuntaan.
Valtuuskuntapaikat on määrä vahvistaa virallisesti Euroopan parlamentin syyskuun täysistunnossa, joka pidetään 16.-19.9.2024. Valtuuskunnat järjestäytyvät syyskuun lopulla, jolloin myös valitaan niiden puheenjohtajistot.
Valtuuskunnat ylläpitävät ja kehittävät Euroopan parlamentin kansainvälisiä yhteyksiä ja omalta osaltaan parantavat Euroopan unionin asemaa ja näkyvyyttä maailmassa.