Kokoomus julkaisi vaihtoehtobudjettinsa – ”Vahvistaisimme työllisyyttä, keventäisimme työn verotusta ja ottaisimme vähemmän velkaa”
Julkaistu:
Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkaisi vaihtoehtonsa valtion ensi vuoden talousarvioksi. Mykkäsen mukaan Kokoomuksen vaihtoehto tähtää vahvasti talouden uuteen nousuun.
”Korona on runnellut Suomen ja koko maailman taloutta kovalla kädellä. Meidän vaihtoehtomme loisi uutta kasvua, vahvistaisi ihmisten ostovoimaa ja kaventaisi Suomen kohtuuttomaksi kasvanutta verokiilaa. Vaihtoehdon ytimessä ovat uudet työpaikat ja uusi yrittäjyys. Tarvitsemme toivon polun koronasta kohti valoisampaa tulevaisuutta”, Mykkänen avaa.
Kokoomuksen esityksiin kuuluu muun muassa palkka- ja eläketulojen verotuksen keventäminen tasaisesti kaikissa tuloluokissa yhteensä 800 miljoonalla. Kotitalousvähennystä puolue parantaisi yli 400 miljoonalla eurolla.
“Kokoomuksen vaihtoehto jättäisi kotitalouksien käytettäväksi enemmän euroja. Palkansaajille ja yrittäjille rahaa jäisi keskimäärin 500 euroa ja lapsiperheille lähes 700 euroa enemmän kuin hallituksen budjettiesityksessä. Eläkeläiset hyötyisivät kokoomuksen vaihtoehdosta noin 300 euroa vuodessa hallituksen esitykseen verrattuna”, Mykkänen avaa.
Kokoomuksen vaihtoehdossa työllisyysaste vahvistuu enemmän ja valtio velkaantuu vähemmän kuin hallituksen talousarvioesityksessä. Työllisyyttä kokoomuksen budjetti vahvistaisi jopa 120 000 työllisellä. Vaihtoehtobudjetti on otsikoitu Toivon poluksi.
“Emme voi loputtomasti elää lastemme piikkiin – oli kyse sitten valtion velkaantumisesta tai luonnon köyhdyttämisestä. Tasapaino on löydyttävä jollain aikataululla. Emme valitse velkaantumisen emmekä veronkorotusten tietä. Kokoomuksen tie on vahvistuvan työllisyyden ja uuden kasvun tie”, Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo.
Kokoomus tekisi vahvoja panostuksia uuteen kasvuun. Puolue pääomittaisi nopeita raideyhteyksiä kahdella miljardilla ja korkeakouluja miljardilla valtion taseesta. Lisäksi puolue esittää satojen miljoonien panostuksia osaamiseen ja tutkimukseen.
“Uusi kasvu vaatii panostuksia osaamiseen ja innovaatioihin. Suomen menestyminen on perustunut korkeaan osaamiseen ja laadukkaaseen tutkimukseen. Näin on myös jatkossa”, Mykkänen sanoo.